В обръщение към медиите русенската компания „Нетуоркс България“, която също бе кандидат за летището в Щръклево, призова да не се политизира казусът с готвената му продажба, за да не се провали шансът то да се развие и донесе множество ползи за града. Повод за реакцията на фирмата е пресконференцията на СДС от сряда, на която политическата формация определи сделката като съмнителна и обслужвана от ВМРО. 
„Като граждани на Русе и като част от русенския бизнес се обръщаме с молба към политиците и управниците - пред нас стои златен шанс за една добра инвестиция и икономически подем на града ни. Но с разочарование разбираме от новините, че този така важен за нас казус започва леко да се политизира. Естествено, СДС са в правото си да проверяват и да се съмняват. Но нека го направим професионално, а не с празни приказки, популизъм и политическо говорене. Набързо:
За тези от вас, които не знаят - имаме желаещ инвеститор в лицето на „Еонметалл“, който иска да купи летище Русе, да вложи пари и да го развива. За тези от вас, които не могат да си направят сметката, ето ви я в най-груб вид: В завършен вид, това летище ще извършва бизнес. Дори само с 400-500 работни места - това означава заплати от половин до един милион лева. Всеки месец. Да оставим преките ползи от данъци, осигуровки и т.н. Нека се фокусираме върху това, което се вижда малко по-трудно, а именно - когато тези пари се завъртят в нашия град, това означава:
- Работа и поръчки за русенските строителни фирми, които, от своя страна, също ще назначат хора и ще им дават заплати.
- Повече бизнес за всички магазини в града. И те ще назначат още хора.
- Повече работа за заведенията и ресторантите в града. И да, те също ще назначат още хора и ще плащат още заплати.
- Повече деца за детските градини и училищата. 
- Повече предлагани услуги, тъй като ще има търсене.
Да смятам ли още? Има ли някой, който да не си дава сметка, че това може да е началото на възраждането и замогването на нашия град? 
Ако фирмата „Еонметалл“ е сериозен в намеренията си инвеститор - това е златен шанс. 
Ако фирмата „Еонметалл“ е подозрителна - моля, проверете я! И когато имате конкретни факти - уведомете прокуратурата. Те би трябвало да знаят какво да правят. И ако не го правят - чак тогава е ред да алармирате нас, гражданите, обществеността. Не започвайте с атаките още от самото начало! В крайна сметка, ако тази компания има нечисти интереси, няма нужда да се продава летището веднага и сега. Ние от „Нетуоркс“ сме заявили нашия интерес да поемем грижата за съоръжението до намирането на подходящ стратегически инвеститор. И няма да се откажем от думите си. Най-малкото, защото сме русенска фирма. Ние сме тук всеки ден.
Но моля ви, избягвайте политическо говорене и спекулации! Тези поведения, характерни за нашите географски ширини, са една от причините вече толкова години да нямаме сериозни инвеститори и да привличаме само измамници. Нека се отнесем сериозно, отговорно и най-вече професионално“, се казва в становището на „Нетуоркс България“.