Между двата обира на банкови офиси в София на 10 февруари и днес няма връзка, извършителите се издирват. Това стана ясно на съвместна пресконференция на директора на ГД "Национална полиция" главен комисар Христо Терзийски и на директора на СДВР старши комисар Георги Хаджиев. Полицията разполага с описание на извършителя на днешния обир.

Гл. комисар Терзийски призова свидетели на двата обира - на бул. "Мадрид" и на бул. "Цар Борис III", да се свържат с МВР и да подадат информация на тел. 112 с гарантирана анонимност.

12 хиляди лева са отнели обирджийте  днес от банката в София. В клона на банката няма обособено касово съоръжение, заяви директорът на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев и допълни, че парите са били върху плота.

"Всяка банка има собствена политика. Всеки клон може да бъде категоризиран по три различни начина според сумите, с които оперира. Такива нападения имат сериозен обществен отзвук. Ние сме силно мотивиране да разкрием тези престъпления. Издирваме очевидци и свидетели. Продължаваме работа. Имаме доста добро видео наблюдение на някои от инцидентите", заяви директорът на ГД "Национална полиция" гл. комисар Христо Терзийски.

Почти целият ресурс на СДВР, както и служители от ГДНП, са ангажирани с издирването на извършителя, и имам увереност, че той ще бъде намерен, каза Георги Хаджиев.

Директорът на ГДНП Христо Терзийски заяви, че утре ще се проведе съвместна среща с представители на Асоциацията на банките, на която МВР ще даде указания и предложения за повишаване на мерките за безопасност.