Една от водещите руски гимнастички Александра Солдатова категорично отрече появилите се по-рано днес информации, че е в болница след направен опит за самоубийство. Медиите в Русия разпространиха информация, че световната и европейка шампионка е в интензивното отделение в московска болница с множество дълбоки прорезни рани по лявата ръка, след като е опитала сама да отнеме живота си.

“Бих искала да помоля всички да спрат да се притесняват за мен. Напълно добре съм. Случилото се днес само потвърждава това, което говорят хората – че медиите пишат ужасни истории и полуистини”, заяви Солдатова във видео, публикувано в социалните мрежи, със заглавие: “Нямам думи, никога не вярвайте на пресата”. “Не знам дали да се смея или да плача, че пишат такива глупости, без нито един доказан факт. Вчера бях на тренировка, направих си закуска и се порязах. Случва се, случва се на всички. Ножовете са остри, аз съм гимнастичка и не прекарвам много време в кухнята. Отивах към тренировката, когато реших, че е по-добре за раната да се погрижат професионалисти. Отидох до болницата, предупредих треньорката, че ще закъснея и тук свършва историята. Всичко е наред и сега отивам на тренировка”, допълни Солдатова.

Треньорката на Солдатова – Анна Дяченко, потвърди, че е получила обаждане от възпитаничката си преди вчерашната тренировка.

По-рано днес в руските медии се появи информация, че Александра Солдатова е приета в болница в Москва след неуспешен опит за самоубийство и е под грижите на интензивното и психо-физиологично отделение на болничното заведение. “Солдатова също така е диагностицирана с булимия. За момента тя не може да бъде разпитана за инцидента и не желае да разкрие при какви обстоятелства е получила нараняванията”, каза източник, близък до болницата.

Александра Солдатова е една от най-силните руски гимнастички, световна и европейска шампионка в различни дисциплини. През септември миналата година тя стреса феновете си, след като припадна по време на състезание от Световната купа в Португалия, а в началото на година тя призна, че травми ѝ пречат на подготовката за участие в Олимпийските игри в Токио.

Солдатова няколко пъти е участвала на състезания от Световната купа в София, като бе в страната ни и за Световното първенство през 2018.