Публичният скандал в Барселона раздвижи интереса към звездата на каталунците Лионел Меси. Според медийния гигант ESPN от Манчестър Сити внимателно следят ситуацията и смятат, че ако 32-годишният аржентинец реши да напусне "Камп Ноу", то именно Сити ще бъде приоритетен вариант пред него. Аргументите на "гражданите" са много.

Почти цялото спортно-техническо ръководство на клуба е съставено от хора, с които Меси е работил вече в Барселона. Това са мениджърът Джосеп Гуардиола, спортният директор Чики Бегиристайн и изпълнителният директор Феран Сориано.

С всички тях Меси се намира в прекрасни отношения. Преди време от Сити бяха готови да платят 400 милиона евро за аржентинеца, но до сделка не се стигна. Сега аржентинецът може да напусне като свободен агент през лятото, твърди ESPN.

Не е ясно обаче дали условията в договора позволяват да се присъедини веднага към клуб като Манчестър Сити, който е директер конкурент в Шампионската лига. Именно спечелването на ШЛ е голямата цел и мечта на Сити, която убягва на водения от Гуардиола тим.

Меси влезе в конфликт със спортния директор на Барселона Ерик Абидал, който в свое интервю заяви, че треньорът Ернесто Валверде е бил уволнен и заради това, че някои от играчите не са се трудили достатъчно.

Това вбеси Меси, който призова да се говори с имена, а не да се хвърля съмнение върху всички. Засега Абидал не е уволнен, но обикновено в такива конфликти Меси винаги е излизал победител.