За 06.02.2020 г. (четвъртък) на територията на област Русе е обявен жълт код за валежи от сняг и образуване на снежна покривка между 10 и 15 сантиметра.

По данни на Националния институт по метеорология и хидрология ще духа умерен до силен вятър, който ще е предпоставка за създаване на условия за виелици и навявания. Също така има опасност от намалена видимост и заледявания.

Очакванията са след обяд от запад валежите да почнат да спират и облачността да се разкъса.

Областният управител Галин Григоров е в постоянен контакт с всички институции, имащи отношение по проблема, като при необходимост е в готовност да свика кризисен щаб.

Информираме, че обявеният жълт код е не само за територията на Русе и региона, а за 13 области от източната част на страната.

Във връзка с предстоящото влошаване на метеорологични условия, снегопочистващите фирми, с които Община Русе има сключени договори за зимно поддържане, са заявили пълна готовност да реагират своевременно.

Очаква се през нощта температурите да паднат под 0 градуса и приоритетно се вземат мерки срещу заледяванията чрез осоляване на пътните участъци, спирките на градския транспорт, тротоарите и пешеходните зони.