Къща на „Жилфонд“, гаражи и други постройки около нея са унищожени напълно след пожар в имот на ул.“Балкан“ в нощта срещу понеделник.
Огънят е бил забелязан около 2 часа в порутената къща от живеещи наоколо, които подали сигнали на тел.112. Някои от тях си държали колите в гаражите и успели да ги извадят на безопасно място. В това време пристигнали два противопожарни автомобила и други две коли с подвижната автовишка със стълба, които успели да спрат огъня, преди да се прехвърли в съседните жилищни сгради.
Борбата с тлеещите тук-там в имота огнища продължи и вчера през деня.
В къщата тази зима се настанил клошар на средна възраст, който се издирва от полицията. При огледа на руините е намерена метална бака, в която бездомникът палел трески, съчки и хартии, за да се отоплява.
„Беше голям ужас! Огънят се вдигна високо и всичко в тази порутена къща пращеше. Димът започна да ни задушава, но пожарникарите действаха много бързо и потушиха големите пламъци. В сградата живееше един неумит, брадясал несретник, дано го намерят по-бързо, но какво ли ще му направят и какво могат да му вземат, не знам“, каза пред „Утро“ мъж от съседен имот.
В неделя следобед в Селеметя е изгорял покривът на друга къща. Причината са подхванати от силния вятър искри от изсипана в съседен двор незагасена жар. Образувано е досъдебно производство, което трябва да изясни дали има умисъл в изхвърлянето на жарта до оградата на тази къща.