Пострадалите ученички от ПГ по икономика - Даяна и Елица Васкови, на 17 и на 15 години, както и шофьорката, са стабилизирани, съобщиха от УМБАЛ „Канев“. Те все още са в интензивното отделение под наблюдение. Двете момичета и каралата автомобила във фаталната вечер 28-годишна жена бяха ранени тежко при жестоката катастрофа на пътя Русе-Силистра, при която загинаха 18-годишният Батуан и 17-годишната Деница. Всички са от Сливо поле, където обявеният от кмета Валентин Атанасов траур продължава трети ден.
Вчера в Кръводарителния център в болницата в Русе се явиха десетки желаещи да дарят кръв за пострадалите. Това провокира близките да изразят публично огромната си благодарност за съпричастността на хората, включително дошли и от други градове.
„Свеждам глава с огромна благодарност към всички хора, които дариха кръв за Даяна и Еличка. Не мога да не споделя с вас и това, което ме развълнува - имаше един мъж, дошъл от Бургас, специално да дари кръв и не иска по никак начин да се дава гласност кой е. Единственото, което каза, беше „Не искам нищо, помогнете вие на други“. Но аз няма как да не споделя неговата постъпка с вас, защото този човек ми върна вярата в доброто. Нека неговата вълна от добрина и съпричастност ни залее. Нека има повече такива Човеци! Огромно благодаря на всички! Не ви познавам повечето, които дарихте... нека доброто винаги е с вас“, сподели лелята на момичетата.