Системни прояви на жестокост и агресия, неконтролируемо поведение, което било опасно за живота и здравето на околните, белязало познанството и връзката между двама младежи. Поредната ексцесия на 29-годишния мъж от 24 януари го откара в ареста с обвинение за отвличане, след като разбил врата на апартамента на нейна приятелка, където компания се била събрала, отвлякъл бившата си любима и я набутал в кола. Затова прокуратурата настоя насилникът със съдебно минало, срещу когото преди време имало дело за домашно насилие и издадена ограничителна заповед, а отделно чака присъда по друго дело, да бъде задържан за постоянно в ареста.
Адвокатът му и самият младеж бяха на противоположно мнение, като подчертаха, че сочената за жертва нито е била връзвана, нито насилвана, дори не се била съпротивлявала, а това бил пореден период от бурната връзка, която имали. Самият задържан посочи, че двамата са живели 5 години заедно и ту се събирали, ту се разделяли, а в конкретната вечер той просто искал да я закара до тях. Малко преди жилището й обаче били спрени от полицейски патрул, тъй като бил подаден сигнал за неговите действия.
Съдът прецени, че действително мястото на 3 пъти осъждания насилник с асоциални и престъпни навици е в ареста и го остави да чака присъда там, но мярката може да се обжалва. Ако бъде признат за виновен, той може да бъде осъден на лишаване от свобода между 3 и 10 години.