Трима пътни полицаи окончателно бяха оправдани от Върховния касационен съд, след като години наред обикаляха съдебни зали заради обвинения в корупция. Проточилите се дела обаче накрая приключиха с пълното им оневиняване, а обикновено след подобен развой сагата продължава, защото самите полицаи завеждат дела за обезщетение заради незаконното им съдене. 
Катаджиите бяха обвинени за това, че през лятото на 2017 година спирали коли за проверка, и за да не глобяват шофьорите, си искали по заобиколен начин подкупи. Редовна тяхна жертва бил студентът от Румъния Сорин Димитреску. Той обаче така и не успя да дойде в съдебна зала пред никоя от инстанциите, за да потвърди думите си, че са му искали 100 леи.
В един от случаите, когато в патрулка е водена дискусия дали ще правят „мушенгии“, или ще пишат акт, при който са водени „преговори“ за размера на рушвета, съдът посочи, че само може да се предполага извършването на евентуално престъпление, но няма категорични доказателства, за да бъде осъден някой.
Друга порция обвинени в корупция униформени също чакат окончателни присъди по идентично дело, което се води отделно и засега съдът ги сметна за невинни.