Тримата полицаи от град Сливо поле, обвинени във вземане на подкупи, се изправиха вчера Апелативния съд  във Велико Търново днес.
През октомври м.г. Окръжният съд в Русе осъди 45-годишния командир на отделение в РУ-Сливо поле Борислав Борисов на 4 години затвор при първоначален общ режим, 5 години лишаване от права и 6000 лева глоба. Той бе признат за виновен за 13 подкупа, взети в периода 2 август 2020-6 януари 2021 г. При проверки на шофьори на пътя той прибирала парични суми между 20 и 100 лева и различни вещи - общо 350 лева, 60 евро, парфюми и козметични продукти и 2 хляба.
Mлaдши aвтoкoнтpoльopът Eмил Moллoв получи условно наказание от 3 години лишаване от свобода с изпитателен срок от 5 години, 3 години лишаване от права и 4000 лева глоба. Обвинението към него бе, чe e взeл нa 6 пъти пoдкyп в cъyчacтиe c Бopиcлaв Бopиcoв, включитeлнo и зa нecъщecтвyвaщи нapyшeния.
Старши полицай Назиф Ахмедов бе осъден на 3 години условно с изпитателен срок от 3 години, 3 години без право да е полицай и 3000 лева глоба. Той е признат за виновен, че е вземал седем пъти подкуп заедно с Борислав Борисов, който е бил негов пряк ръководител.
Тримата служители на МВР признали изцяло фактите, изложени в обвинителния акт на Окръжна прокуратура - Русе, според който са искали и получавали подкупи при осъществяване на пътен контрол на водачи на МПС. Процесът е минал по съкратено съдебно следствие.
Делото в Апелативен съд - Велико Търново е образувано на основание въззивен протест от Окръжна прокуратура - Русе и въззивни жалби от подсъдимите.
И двете страни заявиха, че няма да представят нови доказателства и поддържат изложеното съответно в подадения протест и във въззивните жалби. Съдът обяви делото за решаване и ще се произнесе в законовия 30-дневен срок.