Три сандъка експлозиви, специализирани шнурове и детонатори откриха експерти от Специализирания отряд за борба с тероризма в имота на 51-годишния мъж от Ветово, в който вчера около 10 часа избухна шашка динамит и постави под напрежение целия град. Акцията на антитерористите, командировани във Ветово от Бургас заради заетостта на варненските им колеги с взрива в морската столица, продължи до късно снощи. 
При експлозията около 10 часа вчера пострада 51-годишният собственик на къщата, който бе приет в УМБАЛ „Канев“ с комоцио и леко обгорено лице, но без опасност за живота.
Една от първите, които са видели и чули взрива, е служителката в общината Селиме Енверова.
„Доста силен беше гърмежът. Просто се видяха едни неща, дето се изхвърляха във въздуха, може би на 10-15 метра беше. Полицията веднага дойде, отцепиха района, дойде и пожарна“, разказва тя.
Пострадалият Димитър се занимава професионално с взривни дейности, обясни зам.-кметът Димитър Денев.
„Станало е във вътрешен двор на къща, може би шашката е била в автомобил, защото е имало един стар бракуван автомобил там и допускаме, че вероятно в хода на работа по тоя автомобил, ако е имало някакви огневи дейности, да се инициира тоя взрив. Самият пострадал е дал информация, че става въпрос за взрив от тротилова шашка“, обясни още Денев.
Материалните щети са само в имота.
Мъжът работи в обогатителната фабрика на „Каолин“ в Сеново. Заради взривните вещества в къщата му се наложи спешна евакуация на намиращите се в непосредствена близост детска градина и училище, както и сградата на общината. Периметърът и паркингите наблизо бяха опразнени и отцепени от силите на реда.
Предстои да се изясни как Димитър е изнесъл взривовете от работното си място и с каква цел го е направил.