Разпоредително заседание по дело за опит за умишлено убийство вчера завърши с присъда за ефективен затвор. Подобни казуси много рядко се решават още на встъпителното заседание на съда, но обвиненият е осъждан многократно, лежал е в затвора за нападение на полицай с нож и понеже беше напълно наясно, че го грози затвор, поиска съкратено следствие и за 2 часа получи осъдителна присъда.
На 10 август м.г. надвечер 48-годишният Евгени Генчев налетял с нож на семейство, което живеело през две къщи от неговата в Кошарна. Причината била ревност от съседа му Мехмед Муста, който си позволявал по-солени закачки към жена му. В схватката нападнатият 57-годишен мъж бил наръган в лявото рамо, отнесъл и порезна рана зад ухото. Пострадали също жена му и 26-годишният им син. Схватката била съпроводена с крясъци, псувни и закани за убийство. За да превърне думите в дела, пияният Генчев отишъл до каруцата си за вилата и това бил шансът на семейството да се скрие вкъщи и да повика помощ на тел.112.
Развилнелият се рецидивист бил прибран в ареста, а потърпевшите получили медицинска помощ в болница „Канев“ и се прибрали да се възстановяват у дома. 
През ноември Генчев бе освободен под домашен арест заради няколко тежки заболявания.
На вчерашното съдебно заседание прокурорът настоя за 6 години и 8 месеца ефективна присъда, което е с една трета от предвиденото от закона наказание от 10 години затвор. Съдът прие това искане, без да се съобрази с аргументите на защитата за по-ниско наказание. Присъдата може да се обжалва в 15-дневен срок.