През 2019 г. при растящ пазар на нови автомобили (+8,6%) марката Dacia регистрира 5451 автомобила (+16,8%).

След лансирането на изцяло обновената Dacia Duster през февруари 2018 моделът бележи рекорд след рекорд. През 2018 открояващият се SUV автомобил реализира продажби от над 1000 автомобила и бележи ръст от над 15% спрямо предходната година. През 2019 Duster продължава да жъне безпрецедентен успех с над 1800 продадени автомобила и ръст от 65% спрямо 2018.

Dacia Dokker запазва стабилна позиция с над 2000 продадени автомобила, следван от Sandero и Logan MCV.

През 2019 марката организира десети юбилейни издания както на „Dacia пикник“, така и на Duster Adventure Club в България. Dacia пикник – семейно събитие сред природата за клиенти и фенове на марката, продължава да привлича стотици хора от цялата страна, а броят на членовете на Duster Adventure Club, линия офроуд събития за майсторско шофиране за собственици на Dacia Duster, достигна над 500 души.

За нас е чест, че марката Dacia се наложи като безпорен лидер на пазара на нови автомобили в България. Със своита здравина, надеждност и достъпни цени автомобилите Dacia са предпочитаният избор за българския потребител. В основата на нашия успех е и постоянният ни стремеж да поддържаме връзка с нашите клиенти и да подобряваме услугите, които им предлагаме, като се вслушваме в тяхната обратна връзка.“ заяви Емил Гърнев, генерален мениджър Renault и Dacia в Бълария.