Близо 120 000 лева похарчи БСП в предизборната кампания в изборите за русенската местна власт през октомври 2019 г., става ясно от отчета на местната коалиция в Сметната палата. Близо половината от сумата - 58 311 лева, са собствени средства, а останалите приходи са от дарения и пари на кандидатите за общински съветници. Даренията са 10 020 лева, а кандидатите на местна коалиция са дали 50 680 лв. Най-големият дарител е депутатът Георги Стоилов, който е дал 10 000 лева. По 5000 лева за предизборната кампания са превели общинските съветници Валери Иванов и д-р Гергана Николова, както и последният в листата на кандидатите за общински съветници Венцислав Чакъров. 2000 лева е паричното дарение на Биляна Кирова, която влезе в общинския съвет на мястото на поканения за зам.-кмет Енчо Енчев. Посочени са и други четирима дарители, които са подпомогнали предизборната кампания с по-скромни суми от по 560 лева. 
Разходите са почти изцяло похарчени за медийни услуги - 118 779 лева, а останалите са за канцеларски материали и гориво.
В регистъра на Сметната палата не бяха открити отчети на останалите партии и коалиции, участвали в надпреварата за местната власт в Русе миналата година. Най-вероятно техните отчети да са част от отчетите на централните им ръководства пред Сметната палата, каквато възможност дава Изборният кодекс.