Старши треньорът на „Дунав“ Людмил Киров заяви пред „Утро“, че въобще не е наясно дали отборът ще стартира подготовка на 6 януари. 
„По принцип трябва да се съберем на тази дата, но финансовата мъгла е толкова сериозна, че не знам какво ни чака. Честно казано, нервите ми вече не издържат. Въпросителните са много. Ще имаме ли ресурс да вземем нови футболисти? Срещу какви условия ще ги привлечем? Никой няма да дойде в клуб, разтърсван от такава криза. Даже вече се чудя има ли смисъл да продължавам напред. Аз съм човек, който не се предава никога, но проблемите са повече от тежки“, каза Киров.
Той допълни, че ще има среща днес с клубното ръководство, за да разбере от първо лице на какво може да се надява като възможности за нормална подготовка и селекция. 
Киров заяви, че иначе продължава да работи по темата за нови играчи. 
„Набелязах нападател, с когото съм се разбрал почти напълно. Но и неговото идване зависи от „но“ и „ако“.
Старши треньорът определи писанията в електронни издания, че „Дунав“ е на път да бъде спасен от финансово могъщи руски инвеститори, като „поредните глупости“.
„Не знам такова нещо. Другото е, че в този град има много болни мозъци. Чета и слушам как се подхвърлят теории, че едва ли не братя Домусчиеви са много загрижени за „Дунав“ и по тази причина единият от тях щял да ни подаде ръка. Би било твърде хубаво, ако е вярно, но нямам думи, за да коментирам подобни версии. Това са несериозни приказки, които нямат нищо с истината. Пак казвам - не знам какво ни чака“, завърши Киров.