Пресата изясни причината, заради която Колин Фърт се разведе с Ливия Джуджоли след 22 години семеен живот, пише Уомънс Дей.

Първоначално за развода беше обвинена Ливия, заподозряна в романтична връзка с италианеца Марко Бранкача. Той публично обяви връзката си със съпругата на Фърт и дори обиди актьора. Но сега различни медии съобщават, че всъщност Колин е решил да изостави жена си заради актрисата Рене Зелуегер.

Колин и Рене се запознават на снимките на поредицата за Бриджит Джоунс. Когато чувствата на Фърт към жена му охладнели, той намерил приятелска подкрепа в лицето на колежката си. Но постепенно приятелските отношения прераснали в романтични.

Според съобщения в медиите, Зелуегер, живееща в Съединените щати, започнала постоянно да лети до Фърт в Европа. А след раздялата й с музиканта Дойл Брамхол, Колин решил да се освободи от семейните окови, за да започне пълноценна връзка с Рене. Медиите дори оповестиха намерението на актрисата най-накрая да се премести от Америка при своя любим, напуснал жена си заради нея.