32-годишен мъж пазарувал онлайн техника с чужди лични данни. Извършителят на измамата е разкрит и задържан от криминалисти в Самоков, съобщиха от ОДМВР - София.

На 20 декември жител на града сигнализирал в полицията, че в телефонен разговор с банков служител е бил предупреден, че вероятно е станал жертва на измама, като на негово име и чрез използване на личните му данни е подготвен договор за стоков кредит за покупка през интернет сайт на смарт часовник.

По случая е образувано досъдебно производство. В резултат на проведените оперативни и процесуално-следствени действия разследващият екип разкрил самоличността на автора на деянието.

Изяснено било, че 32-годишният мъж от Самоков си е служил с чужди лични данни, чрез които е сключвал онлайн сделки за покупка на черна техника от интернет магазини и сайтове.

Извършителят е задържан за срок до 24 часа. В телефона и дома му са открити и иззети веществени доказателства, съотносими към осъществяваната престъпна дейност. Работата по случая продължава под наблюдението на прокуратурата.