Четири момичета и едно момче на възраст от 11 до 13 години от няколко елитни училища в центъра направили серия кражби, преди да бъдат заловени.
В нощта срещу 1 декември петте деца разбили три фризьорски салона на стотина метра един от друг в района на общината.   

В салона за красота в началото на ул. „Борисова“ петте деца счупили прозорец и задигнали 80 лева и безжична слушалка за мобилен телефон. В съседния фризьорски салон в началото на ул.“Симеон Велики“ разбили плъзгаща алуминиева врата, но там намерили само кутия цигари. По същия начин се вмъкнали в салона за красота на ул.“Хан Крум“, откъдето излезли с 50 флакона с лак за нокти и друга козметика за общо 300 лева.
На 2 декември натрупалите самочувствие ученици от пети и шести клас успели да отключат кафе-бар на централния площад „Свобода“ и излезли с кутия кафе 3 в 1, три бутилки студен чай, шише бира, която изпили в градинката на площада, както и с три връзки с ключове. След този удар си дали малко почивка, но на 9 декември нахълтали в новопостроения блок на малката уличка „Добри Немиров“ до Американското пазарче, откъдето отмъкнали щанга тип кози крак, за да я използват при бъдещи набези. Преди да си тръгнат обаче, изпотрошили стъклата на прозорците и плочките в баните, а накрая залели шпаклованите стени с боя, като нанесли щети за 3000 лева. 
Но необичайно дръзката шайка проявила и детска наивност и по записи на общинските охранителни камери на централния площад криминалистите бързо затегнали обръча около тях. Установено е, че всички от петорката са добри ученици, но майките и татковците им оставяли по-голяма свобода, приемали за нормално децата да се прибират по-късно вечер и това развихрило въображението им.