Пенсионираната директорка на Бюрото по труда Мария Пеева се оказа последният за годината, десети поред късметлия от Русе, получил награда от лотарията с касови бележки на НАП. С предчувствие за късмет, със зодиакална подкрепа и с благословията на св. Николай тя спечели модерен, многофункционален таблет с ретина дисплей.
Мария Пеева регистрирала в изминалата година 974 касови бележки. След всяко теглене тя казвала на приятелките си, че печалбата й просто се отлага за следващия тираж и в последния тя наистина дошла при нея. Заслуга за късмета имала и нейната зодия Везни, за която комбинацията от деня петък и числото 6 носят щастие. Особено ако съвпадат с Никулден, когато с покупката на 2 хляба в „Лидл“ за 1,97 лв. тя получила късметлийския си фискален бон. 
През тази година с награди в лотарията на НАП бяха още Галя Енчева, която с касова бележка за 8,99 спечели модерен мобилен телефон, Мариана Нецова с бележка за 1,79 лв. получи робот-прахосмукачка, а преди месец Красимир Кръстев с най-малката за региона регистрация от 0,76 лв. се зарадва с нов смартфон.
В предните две издания на лотарията още 6 русенци получиха награди. С най-голямата бе Георги Георгиев, който през 2017 г. с касова бележка за 0,79 лв. спечели като месечна награда 40-инчов 3D телевизор. Двама наши съграждани бяха сред рекордьорите в България, регистрирали касови бележки на стойност 10 000 лв.
С трите си издания лотарията на НАП постигна целта си да увеличи личната активност на гражданите да следят за издаването на фискални бонове като най-масово и ефективно средство против укриването на търговски обороти и приходи за републиканския бюджет. И след края на лотарията, мобилното приложение на НАП ще продължи да е от помощ на потребителите и чрез него те ще следят истински ли са касовите бележки, които търговците им издават. Над 150 000 души ежедневно действат като данъчни инспектори, проверявайки касовите си бонове. Повечето касови апарати вече печатат бележките с кодове, а до края на януари 2020 година те ще станат задължителен реквизит за всеки касов бон. Мобилното приложение на НАП е безплатно и се предлага за iOS и Android устройства. С него може да се осъществи и навигация до офисите на НАП, справка за здравно-осигурителен  статус, данъчен календар и справка за регистрация по ДДС.