Нов директор има Природният парк „Русенски Лом“, научи „Утро“. Това е инж.Иван Гройчев, който е назначен за управляващ парка до провеждането на конкурс.
Заповедта за назначаването ми е подписана от директора на Изпълнителната агенция по горите Григор Гогов. В момента се запознавам с ПП „Русенски Лом“, каза новият временен шеф и отклони отговора на въпроса дали би се явил на бъдещия конкурс за титулярен директор на парка. 
Както „Утро“ писа, ръководното място в „Русенски Лом“ бе овакантено внезапно и неочаквано, когато на 29 ноември директорът на ИАГ освободи досегашния директор Цонка Христова, която от 21 години работи в парка. 
Инж.Иван Гройчев е бил директор на Държавно ловно стопанство „Каракуз“ в Дулово от средата на 2009 г., като е назначен на мястото на дотогавашния Октай Хюсеин. Според новия шеф той сварва куп проблеми и роднински свързаности, затова предприема ред уволнения в структурата на стопанството, което пък предизвиква множество протести срещу него. През март 2017 година Гройчев е освободен от длъжността и на поста е върнат отново Октай Хюсеин. Преди да получи русенското назначение, инж.Гройчев е бил регистриран в Бюрото по труда.