Празничен концерт, организиран от общината, ще събере по традиция русенци и гостите на града на площада на 31 декември вечерта. Той ще започне в 23 часа, а в програмата главни действащи лица ще са изпълнителите от една от най-популярните български групи Дийп зоун Проджект. Тя ще гостува с новото си клубно шоу и вечните песни на България в ремиксирани танцувални версии. С концерта всъщност ще приключи тазгодишното издание на Коледно-новогодишния фестивал, който от днес завладява Русе.
В програмата са включени разнообразни концерти и изяви, а от днес до 13 декември в зала „Европа“ ще бъдат прожектирани безплатно четири филма, част от Кинопанорама „Италия днес“ - „Аз се върнах“, „Съкровено“, „Микеланджело: Безкрайност“ и „Човекът, който купи луната“. 
На 14 декември в Камерна зала „Слави Шкаров“ от 18 часа ще се проведе концертът „Репетиция“ на вокална група „Приста“ при Общински младежки дом, а съставите на Общинския младежки дом ще имат коледен концерт на следващия ден в Мол Русе от 17 часа.
Публиката може да се наслади на концерта „Никога не е късно за белканто“ на 16 декември в зала „Култура“ от 18 ч. По същото време пред Общината Веселин Маринов отново ще зарадва русенските си почитатели с коледен концерт-спектакъл. В 19 часа в Доходно здание пък ще е концертът на Биг Бенд Русе и приятели. 
На 17 декември от 18 часа в Доходното здание художествените формации при Детския център за култура и изкуство ще отбележат 70 години извънучилищна дейност в Русе с коледен концерт. С любими коледни песни ще се изявят хористите от „Св. Георги Победоносец“ на 18 декември от 18.30 в зала „Европа“.
Традиционното коледно надиграване с богата концертна и конкурсна програма в зала „Дунав“ ще бъде на 20 декември от 18 часа. По същото време ще са и концертът „Коледни вълшебства“ на съставите от ОМД, който ще се проведе на голямата сцена в Доходно здание, а коледният концерт на Тамбурашки оркестър и детска вокална група „Слънце“ ще е в зала „Европа“.
За 21 декември от 11 часа в афиша е включен празничният концерт-спектакъл „В очакване на Дядо Коледа“ на Общинския детски център за култура и изкуство, а от 18 в зала „Европа“ ще бъде концертът на Детско-девически хор „Дунавски вълни“. 
Традиционното коледуване с коледарски групи от региона ще е на 23 декември от 12 ч пред „Хепи“.