Нови интерпретации на любими световноизвестни песни, поп хитове, теми от известни филми, френска класика и ориенталски джаз ще звучат в един концерт на русенска сцена. Изпълнителят е добре познат и много обичан от публиката в един от най-музикалните градове в страната - Васил Петров, който тръгна на турне със „Симфониета Враца“ и ще гостува в Канев център на 8 септември. Тогава ще бъде представен и новият му албум „Love Songs Vol.1“.
Музика на Джон Уилямс, Чарли Чаплин, хитове на Стинг, Дийп Пърпъл, Франк Синатра, Жобим, Франки Вали, Франсис Лей, Дюк Елингтън и други автори ще бъдат изпълнени в мащабни оркестрации от Врачанска филхармония с диригент Христо Павлов. На сцената ще бъдат още джаз музикантите Йордан Тоновски (пиано), Кристиян Желев (ударни) и Христо Минчев (контрабас). Специален гост-солист ще бъде виртуозната цигуларка Зорница Иларионова.
В програмата има поп и рок хитове - от „Йестърдей“ и „Мишел“ на „Бийтълс“ до „Войник на съдбата“ на „Пърпъл“. Ще прозвучат и теми от „Списъка на Шиндлер“, „Любовна история“ и други забележителни ленти, а щипка екзотика ще добавят импровизациите по британската рок група „Караван“, която се изкушава от джаза, но в трактовката му на Изтока.