Европейското подразделение на FORD обяви, че модификационното портфолио на изцяло новия Focus се радва на отличен и рекорден за последните 4 години потребителски интерес в Европа.

От FORD коментират, че продажбите на Focus от началото на годината са на ниво от 194 700 единици (+1.8%) на основните 20 европейски пазара* на марката, което се равнява на един реализиран негов представител на всеки 135 секунди. От пазарното въвеждане на новата генерация на модела през юни миналата година, общата му реализация е на ниво от над четвърт милион единици.

Автомобилният производител очаква търсенето на Focus да продължи да се подобрява, както след лансирането на неговата върхова кросовър версия Active X Vignale, така и след въвеждането на пазара на хибридната модификация Focus EcoBoost Hybrid през следващата година.

"От Focus с пет врати до комби, от Active до ST, няма по-голямо разнообразие на разположение на потребителите в този сегмент", коментират от Ford Европа. "И всички модификации идват с отличен дизайн и технологии".

От въвеждането на европейския пазар на Focus през 1998 година, към момента продадените му представители са над 7 милиона единици.

*Австрия, Белгия, Великобритания, Чехия, Дания, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Унгария, Ирландия, Италия, Холандия, Норвегия, Полша, Португалия, Испания, Румъния, Швеция и Швейцария.