Църквата във ветовското село Смирненски „Рождество Богородично“, която през 2012 отбеляза 100 години от построяването си, се нуждае от спешен ремонт. Храмът е без комин и не се отоплява през зимата, тъй като върху печката тече вода. Необходимо е също да се постави циментова заливка около църквата, както и да се изгради пътека.
Храмът „Рождество Богородично“, който е единственият православен храм в селото, е построен през 1912 година, като в градежа са участвали и мюсюлмани от селото. В момента в Смирненски живеят над 2000 души, като само около 90 са българи. Въпреки това светата обител е много посещавана, включително и от гости от чужбина, разказа клисарката Румяна Ковачева. Тя обясни, че църквата е много поддържана, като всички подобрения по нея са правени с доброволен труд и благодарение на даренията на добри хора. Външната мазилка е подменена, облицовките на пода, както и покривът са ремонтирани. 
Последните възстановителни дейности по храма са били преди повече от три години, когато от общинския съвет във Ветово са отпуснати 600 лева. От години обаче никой не е поглеждал към църквата, но клисарката е категорична, че ще продължат с възстановителните ремонти по светата обител, като разчитат на дарения.
Всяка помощ е добре дошла, включително с труд, казва Ковачева. Според предварително направените разчети за поставянето на циментовата заливка и изграждането на пътеката са необходими около 2000 лева. Все още не е изчислено какви средства са необходими за изграждането на комин. 
От храма нямат разкрита банкова сметка, но всеки, който желае да помогне според възможностите си, може да го направи в църквата в селото.