Малайзийската компания Eonmetall Group Berhad, която има представителство в България чрез „Еонметалл България“ ООД, ще създаде голям логистичен център, който ще бъде обособен на територията на летището в Щръклево. Ще бъдат обхванати също застроени и празни терени на бившето военно поделение, което граничи с летището. Мащабната инвестиция на компанията включва цялостна реконструкция и модернизация на летище „Русе“, като ще се запази съществуващата писта за излитане и кацане, която е с дължина 2,5 км и широчина 50 м. Ще се подмени и обнови цялото наземно оборудване, което ще позволи излитането и кацането на самолети при ниска видимост и всякакви метеорологични условия. Предвижда се модернизация на съществуващите сгради, както и изграждане на съвременни складови и обслужващи обекти и съоръжения на територията на бившето военно поделение.
Във връзка с всички дейности по цялостната модернизация на летището в Щръклево се подготвя процедура за издаване на сертификат за клас инвестиция, като от „Еонметалл България“ оформят документацията до Българската агенция за инвестиции. Това е същинска стъпка към дългоочакваното възстановяване на дейността на летището в Щръклево.  
През август стана ясно, че малайзийската компания Eonmetall Group Berhad проявява инвестиционен интерес както към изграждането на голям логистичен парк с летище край Щръклево, така и към магистралата между Русе и Велико Търново и втори мост над река Дунав при Русе. Тогава собственикът на фирмата Гох Ченг Нуат и представителят й в България Антон Стайков се срещнаха с областния управител Галин Григоров и депутата Искрен Веселинов. Очакванията са проектът за изграждането на логистичния център с летище да е около 2 млрд. лв., като бъде изцяло базиран на принципите на концесията. Преди четири месеца при посещението на високопоставените представители на фирмата те получиха пълна подкрепа и от регионалното министерство.  
Eonmetall Group Berhad има над 35-годишен опит в изграждането на водещи инфраструктурни проекти в цяла Азия. Като предимство на малайзийската компания бе изтъкнато, че като частна фирма за разлика от китайските инвеститори те не изискват държавни гаранции за инвестициите.