Основното предимство на частните компании, като "Eonmetall Group Berhad", която проявява интерес към изграждането на втори мост над Дунав при Русе и строителството на магистралата Русе-Търново, е, че не се искат държавни гаранции за инвестициите. При китайските, с които са водени доста дълги разговори - почти година, не съществува модел без държавна гаранция. Това изтъкна депутатът Искрен Веселинов след среща вчера с двама от собствениците на малайзийската фирма и управителя и съсобственик на българското дружество на "Eonmetall" Антон Стайков. В разговора, иницииран от Веселинов, участва и областният управител Галин Григоров. В четвъртък високопоставените представители на фирмата са имали среща и в регионалното министерство, където са получили пълна подкрепа. 
Веселинов и Григоров са представили пред инвеститорите възможностите на Русе, на летището и изключително благоприятните дадености на града като място за развитие на логистика. 
Това е първият разговор, има интерес и се надяваме да бъде доведен докрай, защото е изключително важно за развитието на региона, каза Веселинов.
Впрочем фирмата има интерес и за построяването на логистичен център на русенска територия. 
Това е частна фирма с частни капитали, която има интерес за изграждането на едни от най-големите инфраструктурни обекти в България. Необходимостта от тези инфраструктурни проекти е ясна, ясна е тяхната значимост, ясно е колко е натоварен трафикът, ясно е, че на Дунав мост всеки ден има задръствания и огромни тапи, което пречи и на града, и на транспорта, посочи Стайков. Той отбеляза, че фирмата има повече от 35 години опит в изграждането на водещи инфраструктурни обекти в Азия.