Преди 18 години Лидия Лечева-Господинова се разболява от множествена склероза, а коварното автоимунно заболяване бавно и упорито я приковава в инвалидния стол. В началото на болестта 44-годишната жена започна леко да накуцва, като се налага да се движи с проходилка. Въпреки опитите да спре развитието на болестта, тя прогресира. Лидия най-много страда от невъзможността да се грижи за 12-годишния си син Александър, който е отличен ученик и спортист. Жената обаче не спира да се бори, като я поддържа единствено вярата. Семейството на Лидия открива лечение, което да спре прогреса на заболяването. То представлява комбинация от химиотерапия и трансплантация на стволови клетки. Терапията се прилага на няколко места в света, но с най-голям опит и брой пациенти е клиниката по хематология и клетъчна терапия към медицински център "Пирогов" в Москва. Оттам са преминали стотици пациенти с множествена склероза от цял свят, като се наблюдава спиране на прогреса в между 75% и 95% от случаите, в зависимост от формата на заболяването.
Лидия е одобрена и може да постъпи за лечение в московската клиника от април 2020 г. То обаче не се финансира от Здравната каса, а за него са необходими 45 000 евро. С допълнителните транспортни разходи, престой и задължителната последваща рехабилитация сумата дори надхвърля 50 000 евро. Семейството на жената не разполага с необходимите средства и затова се обръщат с молба за помощ към всички хора с добри сърца. 
Всеки, който иска да помогне на Лидия да победи диагнозата и да води пълноценен живот, като се грижи за детето си, може да дари средства по разкритата банкова сметка в лева в Райфайзенбанк:
IBAN: BG42 RZBB 9155 1011 3584 67
BIC (SWIFT): RZBBBGSF
Титуляр: Лидия Лечева-Господинова
Основание: Дарение