Празнична среща на родените в АГ комплекса недоносени деца в годините назад организира в зала "Батенберг" в Регионалния исторически музей отделението по неонатология към Университетска болница "Канев" по случай Световния ден на недоносените деца - 17 ноември. На събитието са поканени най-малките и вече порасналите герои и техните родители.
136 недоносени бебета с тегло под 2500 грама са излезли на бял свят в Родилното отделение на болницата през миналата година. 13 от тях са с тегло под килограм и половина, а 6 са родени под 1000 грама. Бебето с най-ниско тегло е било 730 грама, но след положените от персонала грижи е изписано с необходимите килограми и в добро здраве. 19 от недоносените деца са били приведени в комплекса от други болници.
За деветмесечието на тази година в АГ комплекса са родени 98 недоносени деца. 11 от тях са с тегло под 1500 грама, 4 - под един килограм, а едно бебе е излязло на бял свят с тегло 800 грама. В момента в неонатология има 9 недоносени новородени, за които специалистите полагат всички интензивни грижи. Сред тях са и тризнаците, които се родиха на 7 ноември.
Неонатологията в болница "Канев" работи повече от 50 години, благодарение на което е утвърдена като междуобластен център и приема рискови деца от Бяла, Разград, Тутракан, Кубрат, Исперих и Силистра. В отделението работят седем лекари, като четирима от тях са с втора специалност неонатология, трима са специализанти. Тяхната работа се подпомага от 284 професионалисти по здравни грижи.