Забавни игри между деца и техните татковци бяха черешката на тортата по време на инициативата Седмица на бащата, която тече от понеделник в детска градина "Здравец". По време на веселите надпревари най-важното условие бе малчуганите да са плътно с техните бащи, за да покажат какъв добър тандем са.
"Идеята ни бе да включим активно татковците, за да заздравят още по-силно връзката с децата си, тъй като те традиционно са по-въздържаните родители. В интерес на истината, инициативата бе посрещната със задоволство от майките, които адмирират бащите да поемат активната роля, която обичайно тежи на техните плещи", обясни за "Утро" директорът на детското заведение, което е втори дом за общо 317 деца, Доброслава Стоянова.
Състезанията, които минаха под мотото "Спортувам с татко", изпълниха с детски смях и искрено забавление физкултурния салон на градината няколко вечери подред. В игрите участие взеха най-големите деца - тези от 4 група. Особено забавни емоции донесе играта "Летящите килимчета", по време на която татковците трябваше умело да настанят малчуганите на одеялца, които да теглят между конуси, като целта бе и детето да не изпада от нестабилния "превоз", и препятствията да не бъдат събаряни. Особено настроение донесе и състезанието "С татко сме едно", по време на което един бащин и един детски крак трябваше да бъдат пъхнати в чувал и тандемно без инциденти да пристъпват по очертан маршрут. 
Всички деца от трите групи, участвали в спортната надпревара, получиха грамоти и награди. И макар да бяха символично разделени на два отбора - жълти и зелени - те посочиха, че всъщност винаги са едно цяло.
В спортната вечер не пропуснаха да се включат и майките, които заедно с дъщерите си откриха празника с танц на мажоретките. Докато големите възпитаници на градината хвърляха сили в състезания, за родителите на по-малките деца бяха организирани тренинги с психолог за сплотяване на майките и татковците, чиито малчугани посещават една и съща група.
По време на Седмицата на бащата децата се включиха във фотографска изложба, като наредиха свои снимки с татковците си. Измайсториха също и подаръчета за своите бащи.