"Фолксваген Голф" и 25-годишният му водач пострадаха след отнето предимство, като в резултат на силния удар автомобилът се обърнал по таван. 
Катастрофата е станала в събота малко преди 18 часа на бул."България" в района на Охлюва. Тогава 54-годишен шофьор зад волана на софийско "Субару Аутбек" тръгнал да се престроява, но вероятно не преценил добре маневрата си и докато сменял лентите, сякъл пътя на голфа. В резултат последвал силният сблъсък между двете коли, от които голфът паркирал по таван край училище "Алеко Константинов". 25-годишният шофьор е настанен в болница с травма на гръдния кош и корема. Пътните полицаи заключили, че причината за инцидента е отнетото предимство от софийския автомобил.
При друга катастрофа леко са пострадали младежи, след като 19-годишен шофьор в опит да вземе завой прекършил бетонен електрически стълб. Инцидентът е станал около 14.20 часа в неделя в Красен. Тогава младият водач зад волана на "Форд Мондео" надценил уменията си и при завой наляво с несъобразена скорост изтървал управлението на автомобила, колата изхвърчала от пътя и се забила в стълба, като го счупила. Тримата пътници в нея са прегледани, след което са освободени да се лекуват вкъщи. Пробата за алкохол на младия шофьор е отрицателна.