„Утро“ разговаря след мача срещу „Пирин“ /Разлог/ с играещия треньор на „Дунав“ Даниел Милушев.

- Г-н Милушев, честита победа! Какви са впечатленията ви от този двубой?
- Благодаря на публиката, която ни помогна много. По принцип тя ни подкрепя винаги. Доволен съм, че я възнаградихме. Влязохме отново с притеснение и в този мач. Не ни е за първи път. Липсва ни увереност, каквато събираме в хода на двубоите. Направихме немалко обрати от губеща позиция. Това е хубаво, но още по-добре ще е, ако стартираме срещите с повече самочувствие. Трябва да поработим в тази посока.
- Мнозина бяха скептиците, които се опасяваха, че късното сформиране на този практически нов отбор ще се отрази на представянето му и той ще бъде едва ли не боксовата круша в Суперлигата. В този смисъл изненадани ли сте от това четвърто място във временното класиране?
- В никакъв случай! В този тим се събраха добри и най-важното, подчертавам, съвестни волейболисти, които тренират сериозно. Споменахте за скептицизма - може би фактът, че ни считаха за аутсайдер, е причината за тази липса на увереност.
- Какво да очакваме от мача със "Славия"?
- Този двубой и следващият с "Черно море" ще са ключови за положението на отбора в таблицата за класиране. Спечелим ли тези двубои, ще направим сериозна крачка към позиция, която ще ни позволи да вземем участие в плейофите. Програмата ни през втория полусезон е доста по-тежка, затова трябва да свършим работата си до края на годината. Казвам го от опит - "Дунав" има добър тим. Особено в домакинските ни мачове много отбори ще берат ядове в Русе.