„Съперникът ни е безспорно по-добрият отбор. Но защо пък да не победим! Топка е, върти се“, каза старши треньорът на „Дунав“ Данаил Милушев преди днешния първи четвъртфинален мач от елитното волейболно първенство с „Левски“ в София.
„Ще е много, много трудно. „Левски“ е отлично селектиран тим. Ще почна с моя много добър приятел Боян Йорданов, с когото сме като братя. Ще продължа с Христо Цветанов, Гордън Люцканов и либерото Владислав Иванов - все волейболисти в националния отбор. На този фон нашият тим изглежда доста по-скромен. Хубавото е, че цяла България ще може да види мачовете ни по телевизията. Нашата главна цел ще е да защитим авторитета на „Дунав“ като волейболен град. А каквото стане като резултат. Достигането на отбора ни до тази фаза на първенството вече е сериозен успех“, коментира за „Утро“ помощник треньорът на „Дунав“ Красимир Миронов.  
Срещата с начален час 18.30 ще бъде излъчена директно от „Диема 2“. Реваншът в Русе ще е на 27 март. Дунавци достигнаха до тази фаза на шампионата след елиминационни двубои с ЦСКА - победи с по 3:2 в столицата и на русенски терен.
„За мене този вариант на първенството не е добър. Вместо да играем през редовния сезон срещу отбори от първата осмица, трябваше да бием по протокол „детски“ тимове като „Арда“ и „Славия“. В „Дунав“ събрахме млади и перспективни момчета, които стабилизираха играта си след всеки мач. Спряхме се на хора, които искат да се развиват, и не сбъркахме“, коментира Данаил Милушев. 
Според него победите срещу ЦСКА са напълно заслужени, а двубоите срещу „Левски“ ще са трупане на нов и безценен опит.