Вчера в щаба на местна коалиция "БСП за БЪлгария" беше получен протестен апел, иницииран от русенци срещу негативната и злостна кампания, която се води срещу кандидата за кмет на Русе Пенчо Милков. Това съобщиха от щаба на Милков иразпространиха текста на апела.
 

Повече от месец жителите на Община Русе са свидетели на яростна пропаганда срещу  фаворита за кметския пост Пенчо Милков. Въпреки привидния позитивизъм, афиширан от опонента му, в ход са всички възможни оръжия на черния пиар.

 
Срещу представянето на идеи и качества бяха активирани грозни нападки, личностни обиди, натиск срещу избиратели, заплахи и късане на плакати. 
 
Русенци доказахме с вота си, че сме смели и честни в решенията си. Подкрепяме този, който нито веднъж не принизи свой конкурент, защото е лидер от нов тип, с нови ценности в политиката и знае, че изборите са оценка за едно управление, а не кална борба.
 
Пенчо Милков показа достойнство, заставайки пред избирателите с лицето и биографията си, и с визия за утрешния ден на Русе. 
 
За да прекрачим в бъдещето, нека оставим омразата в миналото. Време е!
 
От граждани на Русе