Уважаеми съграждани,

Родолюбиви русенци,

Симпатизанти и поддръжници,

Благодарен съм за всичко, което преживяхме заедно в усилните дни на предизборната кампания. Имах стотици срещи и разговори, чух също толкова мнения и препоръки по това, което предложих като визия за управление на нашия прекрасен град Русе. Не е изненада, че има проблеми и много неща за решаване. Изненадата е, че повече от 10 години сме се въртели в „омагьосан“ кръг от показност, строежи с европейски пари и евтина пропаганда “на парче“ за видими и ефектни, но също толкова - невидими резултати, които са отворили големи каверни в механизмите и в доверието на т.нар. „обществен договор“. Няма и помен от съгласие и единомислие, партизанските страсти и подмолните ходове – и тази кампания го доказа - са ни оковали в безизходната позиция на равнодушието и бездействието.

Да, европейските пари наистина променят облика на града, но зад фасадата прозират обещания, фрази и безпардонни лъжи, изречени заради утехата, че можем да продължаваме все така да се оправяме поединично и, ако все пак сме издръжливи и смели, да мислим адекватно за бъдещето.

В тази обстановка демографската криза ни е стегнала здраво и почти необратимо, ако не се вземем в ръце и не я преодолеем заедно. Затова ПЪРВАТА ми надежда в предстоящия вот е в МЛАДИТЕ ХОРА, които за ПЪРВИ ПЪТ ще гласуват в неделя. Нека да отидат до урните и с мисъл за своя роден град, с усещането за перспектива и с желание за промяна да подкрепят моята кандидатура с №73! В младостта е ключът към бъдещето, това е моето верую, за да има приемственост между поколенията, за да бъдем достойни синове и дъщери на своите родители, да сме отговорни бащи и майки на своите деца.

Големият българин и деец на освободителното движение в Македония Яне Сандански ни е оставил прекрасно послание: „Да живееш, значи да се бориш-робът за свободата, а свободният за съвършенството”. С моята кандидатура, издигната от местната коалиция „ВМРО-Българско национално движение „НФСБ“, Ви предлагам точно това – да оценим по нов начин СВОБОДАТА НА ИЗБОРА. Да надградим демократичния дух на своето време, което изисква от нас решителност, твърдост, непоколебима вяра в ОБЕДИНЕНИЕТО на всички русенци, без значение какви политически възгледи изповядват и на кои богове се кланят.

Аз вярвам в разума и в устойчивата последователност на русенци, когато става дума за това какво заслужава нашият град, какво заслужаваме като пазители и стопани на нашия общ дом. Русе се намира на най-красивия бряг и на най-красивото място по поречието на река Дунав, затова тук живеят най-красивите, духовно извисени и хармонични хора, които носят славата на България по целия свят и винаги с много обич говорят за родното си място.

Аз не Ви обещавах работа, не Ви занимавах с моята обич към хората и животните, не громих корупцията, не писах пасквили и опровержения - те са част от живия живот и няма как да ги изтрием от него. Като част от живота на Русе, както всички Вас, и аз обичам да съм потопен истински в своя стабилен ритъм на ежедневните малки, но заслужени победи, за да следваме заедно, ОБЕДИНЕНИ вярната посока към следващите градивни делници.

Не губете безценните мигове в колебание и не подценявайте собствения си глас, подчинен на общата енергия в общия ни стремеж да направим Русе днес- ТУК и СЕГА ! - град-еталон, град с отлики и запомняща се българска идентичност в големия талвег на Времето.

Гласувайте с №73 в интегралната бюлетина! Свободата на избора и стремежът към съвършенството са наше право и наше задължение!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!