Уважаеми съграждани,

В тази изборна кампания видяхме грозното лице на политиката. За съжаление Русе оглави националната класация по подадени жалби или казано по друг начин - нарушения на изборния закон. 
Защо са толкова настървени кандидатите? 
Какво толкова са заложили?
На кого и какво са обещали? 
Имам отговори на всички тези въпроси. Ще ви кажа, че има схема, в която големият бизнес е заложил много и играе на сигурно. Аз не играя тази игра. Знам правилата и обикновено съм съдия в нея. 
Това вече съм го виждала. Беше преди 17 години. Който има памет, помни. Тези хора ще ме разберат. Тези, които не знаят поради младостта си или заради забрава, могат да попитат. И да ми повярват, че нито един лев общинска, наша, русенска пара няма да бъде отклонен в приятелска посока. Нито един закон няма да бъде нарушен заради лични симпатии на когото и да било от екипа ми. Нито един сигнал за нередност няма да бъде потулен само защото нещо не ни харесва или засяга наш човек.
През тези отминали години се разделих с много съмишленици точно поради факта, че не се съгласих с предложенията им за протекции, за ходатайства, за лобиране. Всички те знаят, че сметката им излезе без кръчмар. Това го казвам в случай, че се интересувате защо демократичните сили не са единни. Няма и да бъдат, докато хората в редиците им не престанат да си гледат в пъпа и собствената паничка. 
Не съм на 23, за да си мисля, че животът е черно-бял. Знам добре, че има нюанси. Но има и граници. Вярвам в закона, вярвам в морала, вярвам в достойнството, вярвам в силата на нас, русенци, да се борим заедно за града си. 
Аз вече съм записала името си в историята на града и портретът ми е в коридора на третия етаж в общината. Редицата е такава, че срещу моята снимка са тези на кметовете, управлявали Русе във Възраждането и малко след Освобождението. Има някаква символика в това и съм сигурна, че имам силата, знанието и възможностите да направя нашия град отново Перла на Дунава. Такава перла, която да блести, която да привлича, която да е уютна и  която има висока цена сред бижутата.
Никога не съм скривала възрастта си. Не виждам смисъл да го правя. Нека тези, които си имат работа с мен, да не ме мислят за вчерашна. Възрастта ми дава още предимства - нямам малки деца за гледане, нямам амбиции за „оправяне“ в живота, нямам какво да губя освен доброто си име. Този залог е най-сериозният.
Умората от кампанията вече изпъва нервите на всички участници. Тая мъка ще свърши, но градът остава. Въпросът е в какви ръце остава. Моите са чисти. Вие гласувайте с чиста съвест за този, когото прецените за достоен да ви защити, да ви представя, да ви направи по-лек живота. Ние русенци работим, за да спечелим - работим умно, а не залудо. В този град винаги ще има бунтари, интелигенти, творци, здрави ръце - това сте вие. Аз мога само да организирам така нещата, че те да работят за вас. Просто гласувайте без страх! 

ЕЛЕОНОРА НИКОЛОВА

 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!