Натискане на клаксона и отказ да си представи документите станали повод полицаи да санкционират с два акта изнервена шофьорка.
Случаят е от 29 януари тази година, когато жената зад волана на джип "Сузуки Витара" се оказала блокирана в колона от автомобили на централното кръстовище на ул."Петко Д.Петков" с ул."Муткурова". Причината - паякът вдигал нарушител и предизвикал задръстване в натоварения участък. Нетърпеливата шофьорка бибитнала с клаксона, което подразнило катаджията, който бил част от екипа на репатриращия автомобил, и той отишъл да я провери. Жената обаче отказала да си даде документите, затова униформеният повикал за подкрепление полицейски патрул. Докато колегите пристигнат, тя вече била предоставила документите си за проверка, но въпреки това отнесла два акта, според които трябвало да стои 1 месец без шофьорска книжка и да плати общо 60 лева глоба. Според униформените тя излишно подала звуков сигнал, превишила ненужно нормите на шум и с това подразнила околните.
Санкциите стигнаха до обжалване пред съда, където категорично бяха отменени. Според районните съдии няма доказани нарушения, а дори и да има неправомерно поведение, то далеч не било с такъв интензитет, че да се налага търсене на отговорност. А наказването на подадения звуковия сигнал с клаксона се дължало по-скоро на субективната полицейска преценка, посочи още съдът. Решението може да се обжалва.