Дочут смях, докато две тийнейджърски компании се разминавали по алеите в Парка на младежта, станал повод за скандал, удари и грабеж на невръстни деца.
Случаят е от 27 декември 2017 година, когато около 18 часа компаниите се засекли в района на Английската гимназия. Ученик от едната групичка се подразнил на смеха, който се носел от задминалите го по-малки тийнейджъри, и решил да се разправи с тях. Децата, на възраст 14-15 години, обяснили, че не се смеят на никого от батковците, но това не убедило разгневения младеж. Той започнал да настоява хлапетата да му дадат всичките си пари, а междувременно едно от тях отнесло юмрук в корема, друго - шамар по лицето, а трето - глава в лицето и юмруци по тялото. Децата му дали всичко, което имали до стотинка, след което нападателят ги оставил на мира и си тръгнал. 
Оказало се, че отмъкнал общо 55.30 лева от хлапетата. Те обаче, уплашени от случката, побързали да разкажат на родителите си. Ден по-късно пуснали и жалба в полицията.
Пред съда обвиненият в грабеж обясни, че до разправия и няколко шамара се стигнало, защото тийнейджърите се подигравали на брадата на негов приятел. Категоричен бе обаче, че не е прибягвал до грабеж. На първа инстанция съдът не прие неговата версия за достоверна и го осъди на 5 месеца условно с година и половина изпитателен срок, но присъдата може да се обжалва.