Апелативният съд във Велико Търново обяви за решаване делото срещу бившия служител на КАТ Ангел Костадинов и ще се произнесе в 30-дневен срок.
Костадинов е обвинен в опит да подкупи колежка. Натискът срещу служителката в група „Регистрация и отчет на ППС“ започнал на 1 август 2019 година, се казва в обвинителния акт. Тогава и още два пъти - на 2 август и на 30 септември, 46-годишният тогава Костадинов предложил на Т.Р. да си избере една сума от 1000 до 5000 лева, за да промени номера на колата, чийто шофьор извършил нарушение на пътя, продължава прокуратурата. Жената обаче не се съгласила и казала на началника на КАТ Михаил Манов, който уведомил директора на ОДМВР Теодор Атанасов и така се стигнало до дело.
На 9 ноември 2020 година Окръжният съд призна подсъдимия Ангел Костадинов за невинен, но Окръжна прокуратура протестира в Апелативния съд. Възможностите сега са две - горната инстанция да потвърди определението на Окръжния съд или да го върне за ново разглеждане от друг съдебен състав.