И докато се опитваме да убедим себе си и света, че проблем с расизма в България няма, а наши сънародници в чужбина страдат от позорното клеймо, бившият национален селекционер Петър Хубчев каза в прав текст пред “Билд”, че се е сблъквал с него по стадионите в цялата страна.

Треньорът на Левски беше потърсен за коментар от популярното германско издание на скандала по време на евроквалификацията с Англия в понеделник, довела до искане и получаване на оставката на президента на БФС Борислав Михайлов. Вчера той официално отстъпи поста, като до конгрес централата ще бъде ръководена от вицепрезидента Михаил Касабов.

“България има проблем с расизма. Навсякъде в страната, където съм работил, аз самият съм имал проблеми. За мен тези хора просто не са футболни фенове.

Истински фенове като дядо и внуче или цяло семейство просто не ходят на мачове. Вместо тях на стадионите идват хора, които искат да излеят агресията си. Ако човек чуе какви думи излизат от устите им, е наясно, че е по-добре да не води децата си на стадиона”, казва в типичния си откровен стил Хубчев.