Катастрофа между два камиона, превозващи слънчогледово семе и люспи, затвори главния път Русе-Силистра в град Сливо поле. Близо три часа превозните средства трябваше да използват обходен маршрут по съседни улици.
Инцидентът е станал около 14 часа. Камион, натоварен със слънчогледово семе, е изчаквал на пътя да получи документи, за да влезе и да разтовари в завода "Астра Биоплант". В него се е ударил ТИР, който също е идвал към завода откъм Силистра. Водачът му се е разсеял за момент и едва когато е видял автомобила пред него да заобикаля спрелия камион, се е опитал да направи същата маневра, но не е успял и е закачил товарния си отсек. При инцидента са се разсипали слънчогледовите люспи, с които е бил натоварен. В резултат на удара са се отворили и задните врати на изпреварвания камион, откъдето се е изсипало слънчогледово семе.
И двете превозни средства са идвали откъм Силистра, като инцидентът е станал в края на Сливо поле. На място бе извикана техника за събиране на разпиления товар, за да бъде освободен пътят. При катастрофата няма пострадали.