Без носене на наказателна отговорност и само с глоба от 1000 лева се размина 44-годишен шофьор, който без да иска, блъснал пресичаща пешеходка.
Катастрофата станала по обед на 17 ноември 2015 година, когато водачът карал своя мерцедес по ул.“Хан Омуртаг“ в посока към ул.“Богдан войвода“. В същото време 85-годишната жена излязла от близкия ресторант „Болгар“ и започнала да пресича ул.“Хан Омуртаг“ на Т-образното кръстовище в посока бул.“Фердинанд“. Вниманието на шофьора обаче не било съсредоточено в посоката, в която пенсионерката крачела, а точно в обратната. Той пропуснал каращите с предимство коли и щом пътят пред него се изчистил, тръгнал да прекосява кръстовището. Не погледнал обаче наляво, откъдето се задавала пешеходката, и я блъснал, при което тя се строполила на земята. Шофьорът веднага я качил в колата си и я закарал до дома й, където обаче възрастната жена се оплакала от силна болка в десния крак и човекът извикал линейка. 
За счупения крак в катастрофата водачът стигна до съд, където призна небрежността си и съжали за стореното. На първа инстанция районните съдии го глобиха с 1000 лева, като прецениха, че няма нужда шофьорската му книжка да бъде отнемана.