1000 лева глоба даде Районният съд на разсеян шофьор, предизвикал катастрофа на пътя Русе-Бяла. Инцидентът станал на 17 март миналата година на 14 километър, и то при хубаво време и трилентов участък от пътя. Виновният И.И. бил зад волана на БМВ и изпреварвал тирове по посока Бяла. 
Вместо да бъде напълно концентриран обаче, за момент отклонил вниманието си, което довело до тежки последици. Мигновено се оказал в насрещното движение и се блъснал челно в движещ се към Русе мерцедес. Скоростта и на двата автомобила не била висока - малко над 90 км/ч, но въпреки това те затанцували по платното, завъртели се около оста си и се оказали изхвърлени извън пътя. В резултат на катастрофата пътничка в мерцедеса получила множество фрактури. 
Разсеяният шофьор се оказал на подсъдимата скамейка, където чистото му съдебно минало и това, че не бил пиян, му дали възможност да бъде освободен от наказателна отговорност, която да се замени с административна. Той получил и минималната в такива случаи глоба от 1000 лева.