Творбата "Целувайки вятъра" на полската художничка Малвина Чешлик грабна голямата награда на Седмото международно биенале "Изкуството на миниатюрата". В Художествената галерия в петък бе открита изложба със селекция на най-добрите изпратени за конкурса творби и бяха наградени победителите в различните жанрове. 417 миниатюри на 173 художници бяха селектирани за участие в арт състезанието и са подредени в изложба в галерията.  
Наградата за живопис получи Николай Бузов за работата му "Хексафлексагон", а за графика - Катерина Мушанова за "Дзен будистки йероглиф". "Завръщане" на Кънчо Кънев спечели наградата за рисунка, а за скулптура отличието отиде при израелеца Нихад Дабит за творбата му "Война и мир". Награда за фотография спечели Петя Василева за снимката "Свобода". Публиката избра да награди Хедва Рейван от Израел, а Съюзът на българските художници даде отличието си на Гуе Шмидт от Австрия и творбата й "Деконструкция". Наградата на русенската галерия отиде при румънката Адриана Бадеску и нейният "Спомен", а русенското дружество на художниците отличи Маньо Манев, Веселка Дойчинова, Цветан Симеонов и Веселин Николов. Зюхтю Калит спечели наградата на Министерството на културата с "Портрет на И.".
Бяха връчени и допълнителни награди на организации и спонсори. Предстои да бъде издаден каталог, който в началото на идната година ще бъде изпратен на всички участници в биеналето.