28-годишна русенка изгуби спестяванията на семейството си, след като доверчиво попадна в капана, залаган обикновено за наивни старци.
В събота на домашния телефон на младата жена се обажда мъж и започва да сипе заплахи, че ако не получи пари, ще пребие и нея, и близките й. Тя затваря телефона, но още преди да успее да овладее първоначалната си уплаха и да помисли логично, телефонът пак звъни и този път на другия край будещ доверие глас се представя за полицай, който учавства в операция за залавяне на бандитите, които са я заплашили.
От жената е поискано само малко съдействие - да събере всички налични пари и да ги остави на мястото, които престъпниците й кажат. След залавянето им всичко ще ти бъде върнато, но искаме и обществото да разбере за постъпката ти, затова остави заедно с парите и личната си карта, за да те наградим, били изпълнените със садистичен цинизъм инструкции на "полицая".
Малко след приключването на разговора отново позвънил "насилникът", на когото жертвата обещала 22 000 лева - колкото има заделени фамилията. Според полученото указание парите били оставени до стъпалата на църквата "Света Богородица" в Парка на младежта, а заедно с банкнотите в плика била и личната карта на жената.
След като до сутринта в неделя не получила никакво обаждане, потърпевшата признала на родителите си какво е направила, а те подали сигнал във Второ районно.