Мишел Платини смята да се завърне във футбола. Четиригодишното наказание на бившия президент на УЕФА изтече в понеделник и той вече няма търпение отново да се захване с любимия си спорт.

Трикратният носител на "Златната топка" бе признат за виновен заради нелоялно плащане на 2 милиона швейцарски франка от президента на ФИФА Сеп Блатер към него. След обжалване в Спортния арбитражен съд (КАС) наказанието на французина бе намалено от осем на четири години.

"Имам няколко идеи, но ми е трудно да говоря сега", сподели Платини в интервю за "Асошиейтед Прес" относно бъдещите си планове.

Ако 64-годишният французин иска да започне работа на висока позиция, той първо ще трябва да плати глоба от 60 хиляди франка към ФИФА, която вече е просрочена с три години. Бившият капитан на "петлите" все още обжалва тази санкция и продължава да се бори срещу обвиненията, заради които му бе забранено да се занимава с всякакви футболни дейности през последните четири години.

Наказанието провали надеждите на Платини да наследи бившия си ментор Сеп Блатер начело на световния футбол.

Французинът заяви, че оставя всички опции отворени, но е наясно, че следващите избори във френската федерация, УЕФА и ФИФА са след няколко години.

"Знам, че много хора ще направят всичко, за да не мога да се върна във футбола. Обвиниха ме за неща, които не съм направил. Никога не съм искал пари от Блатер, той реши да ми ги даде.", добави той.

През юни Платини бе разпитван 15 часа за евентуалното си участие в нерегламентирано лобиране в полза на Катар да получи домакинството на световното първенство през 2022 г.