Световната футболна централа ФИФА оповести на официалната си страница, че сваля наказанието на ФК „Дунав“, което гласеше, че отборът няма да има право да картотекира нови футболисти, ако дългът от 22 000 евро към турчина с немски паспорт Беркан Дорду не бъде изчистен. Историята е добре известна - този младеж подписа договор с дунавци, но не записа и минута игра. После той и „Малатияспор“ осъдиха клуба в специализираната комисия на ФИФА. 
„Да, наказанието е анулирано вчера, тъй като направихме превод на сумата. Междувременно уредихме състезателните права на шестимата нови играчи“, потвърди пред „Утро“ говорителят на клуба Деян Йорданов.
Първият домакински мач от пролетния сезон на 27 февруари от 14 часа срещу „Ботев“ /Нови пазар/ ще се играе на стадион „Дунав“.
„Заради изискването двубоят да върви без фенове, ще излъчваме срещата директно във Фейсбук. Преди мача наши фенове ще влязат за съвсем кратко на стадиона, за да сложат клубни знамена и транспаранти“, обясни Йорданов.
Според него отборът изглежда във форма, която ще радва повече привържениците през втората част на първенството в Североизточната Трета лига. 
„Аз не съм специалист, но се забелязва израстване в нашите момчета. Всички се стараят. След тренировките пък се работи допълнително по звена - с вратари, защитници, халфове и нападатели. Ще следим представянето на всеки футболист и след края на шампионата момчетата ще минат през генерални тестове“, завърши Йорданов.