Старши треньорът на "Дунав" Людмил Киров се оказа с вързани ръце преди утрешния мач на отбора срещу "Арда" в Кърджали /17.15 часа/. Наставникът трябва да извади от сметките си контузени основни футболисти. 
Ивайло Лазаров накуцваше сериозно в четвъртък следобед, когато дойде да изгледа част от двубоя на юношите с "Берое". Същото бе и положението при Росен Колев, който замина вчера за София и може би ще претърпи там операция на минискус. Аут от групата заради травми са още централният защитник Мартин Ковачев и разиграващият полузащитник Самир Аясс. 
"Това е картинката. Може би ще се наложи да попълним групата с юноши", каза Киров пред "Утро".
Той не назова конкретно кои от младоците ще пътуват на юг, но се подразбра, че става дума за Симеон Иванов и Албер Силвиев. Митко Русанов отпаднал от списъка, защото бил с подут глезен.  
"Арда" е сериозен отбор с много здрава за българските стандарти селекция. На пръв поглед изглежда, че съперникът ни е безспорен фаворит. В каквато и затруднена ситуация да сме, аз мисля, че имаме шансове. Знаем как да вземем своето, имаме и план как да го направим", добави Киров.
"Дунав" няма да играе контрола в паузата на първенството, каквато ще се отвори заради мачовете на националния отбор.
"Получихме покана от ЧФР "Клуж". Това е много силен отбор, който се добра до групите в Лига Европа. Прецених, че не си струва да пътуваме до Румъния. Вероятно ще запълним липсата на шампионатен кръг с двустранна игра срещу юношите на 12 октомври", поясни старши треньорът.