Софийската фирма "Медия Интер Груп", чийто предмет на дейност, както подсказва и името, е издателство, разпространение на печатни издания, реклама и традиционното "всичко незабранено от закона", ще санира разцепения блок "Баба Тонка". Тя всъщност беше и единственият участник, който подаде документи по обществената поръчка за укрепването на проблемната жилищна сграда в квартал "Родина". 
Както е известно, след водопроводна авария през август 2015 година животът на обитателите на блок "Баба Тонка" се превърна в кошмар. 4-етажната жилищна сграда на ул. "Лозен планина" 17 се наводни и пропука, а според живеещите там причината е именно аварията на водопровода. Това нанесе редица щети по апартаментите - стените са осеяни с пукнатини, вратите провисват и не могат да се затварят, от терасите пада мазилка, а между два от входовете се отвори огромна цепнатина. 
Блок "Баба Тонка" е един от четирите в Русе с най-проблемни конструкции наред с всеизвестния "Русия" и потъващите "Карлово" и "Калофер". За около 130 живеещи в блока обаче най-сетне има щастлива развръзка, след като специална комисия разгледа документите и ценовата оферта на софийската фирма и реши, че е спазен критерият за възлагане - оптимално съотношение качество/цена. 
За ремонтните дейности по сградата на ул. "Лозен планина" 17 са предвидени малко над 800 000 лева. Софийската фирма "Медия Интер Груп" има срок за подготовка на инвестиционния проект от три месеца, а за изпълнението на същинските строителни работи са предвидени 210 дни. Собственик на фирмата, която спечели обществената поръчка в Русе, е 40-годишният Светлин Радков. Издателската "Медия Интер Груп" има участия в други фирми и обединения, които се занимават със строителство. 
Проблемният блок "Баба Тонка", който е построен през 1984 година, беше включен в Националната програма за енергийна ефективност. Санирането е единственото спасение за потъващия и разцепен блок в "Родина", като това ще сложи край на деформациите по него. Състоянието на настилката около сградата също не е в добро състояние, забелязват се и слягания. Има и множество пукнатини и деформации от слягане в зоната на стълбите и площадките към входовете на сградата.