Уважаеми съграждани, привърженици и симпатизанти на идеята да бъдем обединени в името на нашия прекрасен град, снощи в  зала „Опера“, в музикалния храм на Русе, звучаха шедьоври на световната оперна класика.
Мисля, че всички в Русе са на едно мнение – нашата опера е една от перлите в короната на най-красивия град по поречието на Долен Дунав. Нашите прадеди, майките и бащите ни са живели, а и ние живеем в това магнетично пространство, населено с физически красиви и духовно извисени хора. Затова решихме да подарим на русенци едно незабравимо преживяване в света на музиката. 
Музиката ни събра, за да открием с добри помисли и позитивизъм предизборната кампания, в която от името на местната коалиция „ВМРО-Българско национално движение(НФСБ)“ аз – ГАЛИН ГРИГОРОВ, ще се боря за кметското място през новия мандат на местното самоуправление. 
Защо реших да се кандидатирам за кмет на Русе? Причините са няколко, но най-важната от тях е, че дойде ВРЕМЕТО ЗА ИСТИНСКИТЕ НЕЩА в нашия град. Да го обърнем с лице към реката, но не надолу с главата. Вече необратимо ни притиска неволята да пренаредим приоритетите в Русе. Да решим дали ще продължаваме с ефектната, но не особено ефективна инфраструктурна инвазия, което само по себе си не носи вреда, но така и не ни дава необходимата енергия за истинско обновление и най-вече за замогването на русенци. 
Няма богата държава с бедни граждани. Няма богат и проспериращ град, ако общността в него - жителите му, градоначалниците, майките, бащите, децата, младите, възрастните -  не усеща истинските дарове на демокрацията –  свободно да живеем и да се трудим, и да получаваме заслуженото според усилията и възможностите си, защитени от реда и законността. 
Да, ние сме град на традициите, създатели сме на много повече от сто първи неща в България, но какво от това? Ние живеем в прекрасния си град с три пъти по-ниски доходи от столицата, защото нямаме икономическите фундаменти за по-висок стандарт. Не сме успели през годините да привлечем достатъчно инвеститори, да осигурим работа на населението, въпреки позитивното навлизане в дълбините на Третото хилядолетие. Това е непростимо. И ще се мултиплицира с лихвите, които поколенията ще плащат, ако все още ни има на географската карта. 
Не случайно  новата Европейска комисия предлага на всички държави в ЕС да се ОБЕДИНЯТ в усилията около така наречения „Златен триъгълник – наука, бизнес, образование“. Затова и в моята управленска визия, която нарекохме „Високо, Високо, Високо – Заедно можем“ ние също акцентираме върху този приоритет на триединството „наука-бизнес-образование“, който задължително трябва да доминира по-нататъшното развитие на Русе. Това, разбира се, са мащабните намерения, но зад тях на преден план ще стоят ежедневните проблеми, социалните изпитания и предизвикателства. Аз знам как можем да ги решаваме, без да отстъпваме от големите цели. 
В Русе повече от 10 години не успяхме да се консолидираме около една средносрочна визия за социално-икономическо развитие на града, която да намира приемственост у всеки следващ кметски екип. Мисля, че настъпи часът с цената на общи усилия, с русенски ИДЕАЛИЗЪМ и патриотизъм, НО БЕЗ ИЛЮЗИИ, да преодолеем негативната инерция, трупана с годините. Сигурен съм, че в името на Русе можем да загърбим партийните и партизанските страсти. Да бъдем ОБЕДИНЕНИ в каузата да опазим града и общината от злободневните пререкания. 
Знам, че притежаваме зрелостта да престанем да мерим живота само с партийните измерители. Защото не е достатъчно само да обичаме Русе  и да работим за него. 
След като изберете числото 73 – номерът на Вашия глас за мен, ще ни предстоят сериозни и позитивни изпитания. 
С номер 73 започва истинската проверка на волята и желанието да докажем, че заедно можем повече от вчера. Че утре всички ще бъдем по-добре от днес! 
За да го има Русе завинаги, докато го обичаме и докато работим за него, ОБЕДИНЕНИ  в общия стремеж към съвършенство. 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!