Мъжът, който неколкократно е заплашвал сестра си със смърт, е вкаран в Психиатричната болница в Бяла за изследване, съобщи за "Утро" окръжният прокурор Георги Георгиев, след като на 12 септември държавното обвинение се самосезира от публикацията на вестника "Няма кой да спаси жена от заплахите с убийство на психично болния й брат".
Още същия ден е възложено на полицията да издири и задържи Сунай Рахми Али. Мъжът е отведен на разпит, където пред разследващите твърдял, че след смъртта на родителите им сестра му иска да вземе наследственото жилище и затова той не я допускал до апартамента в бл.5 в кв."Дружба 3".
Али е откаран в Областния център за психично здраве, където прегледът показал, че той се нуждае от сериозно психично лечение. С разпореждане на прокуратурата пациентът е вкаран в Психиатричната болница в Бяла за пълни изследвания, които още не са приключили. След като психиатрите излязат със становище за болестта на мъжа, прокуратурата ще прецени дали да го настани там за принудително лечение, или да предприемем друга мярка срещу него, посочи окръжният прокурор.
Заплахите на Али към сестра му започнали през юли, сигнализира в редакцията съпругът на жената Камен Илиев. Според него братът звънял на сестра си рано сутрин и късно вечер и я обсипвал със закани, че ще я "заличи". Уплашената жена подала сигнал в прокуратурата, след което полицията издирила болния брат и го разпитала. Тогава той също твърдял, че сестра му иска да му отнеме наследствения апартамент и това породило в него агресия. 
След разпита Сунай е прегледан от психиатър на 16 юли, който две седмици по-късно е излязъл със становище, че пациентът е добре, лекува психичното си заболяване и не е опасен за околните. Веднага след това униформените му връчили предупредителен протокол да не заплашва сестра си и да й осигури достъп до апартамента на родителите им. 
На практика обаче това не станало и братът продължил да не допуска сестра си до жилището и да я заплашва по телефона. В началото на този месец Сунай дори отишъл пред фирмата, в която работи сестра му, и я причакал да излезе от работа, но нейна колежка го познала, предупредила я и тя успяла да се измъкне през друг изход.